logo_twitter.png logo_facebook.png instagram.jpg pinterest.jpg

IMG_9281.JPGOver de BakfietsSale

Al sinds de jaren 80 zijn de CarbootSales in Engeland erg populair. Na het opruimen van de schuur of zolder werd de kofferbak gebruikt voor opslag en vervoer naar de rommelmarkt. In plaats van het huren van een kraampje, werden de spullen meteen verkocht vanuit de achterbak. En zie hier, de CarbootSale was born! Deze CarbootSales trekken jaarlijks duizenden bezoekers. In Duitsland noemt men deze markten “kofferraummarkte” en in Amerika vind je elke weekend wel ergens in de buurt een “YardSale” of “GarageSale” waarbij de verkoop meestal vanuit de voortuin of de garage plaatsvindt. 

Ook in Nederland zijn de rommel- en snuffelmarkten erg populair, maar wij hebben hét Hollands alternatief bedacht, de BakfietsSale!

Het principe is hetzelfde als de CarbootSale, alleen verkoop je je oude spullen, vintage kleding of handgemaakte en/of creatieve producten vanuit je bakfiets. De BakfietsSale is dus niet per definitie een rommelmarkt. Als je een bakfiets hebt en iets te verkopen, dan ben je van harte welkom, zowel particulieren als ondernemers.

Op 25 mei 2014 organiseerden wij tijdens het Verrassend Winkelweekend in Leiden, de allereerste, Oer-Hollandse, BakfietsSale. In totaal deden er 41 bakfietsen mee en was het een groot succes voor alle deelnemers en bezoekers. De tweede editie organiseerde we op 31 mei 2015 tijdens het OPEN weekend.

Naar aanleiding van een stukje over de BakfietsSale in het Leidsch Dagblad werden we benaderd door de Vrienden Oude Dorp uit Leiderdorp met de vraag of wij ook een BakfietsSale in Leiderdorp zouden willen organiseren tijdens de Vriendenfeesten in het eerste weekend van september.


Over Ons

Wij zijn Fleur Veldkamp en Annelies den Outer. Al jaren bevriend en gek op markten. 
Naast ons gezin (beide moeder van 2 meiden) en ons dagelijks werk, zijn we een aantal jaren begonnen met het organiseren van markten Van 1 markt is dit ondertussen uitgegroeid tot een aantal markten per jaar, met steeds een ander thema. De markten die we organiseren, doen we meestal in opdracht van grotere organisatie.

Werfpop

Hier zijn we begonnen met een andere vriendin. Werfpop is het grootse gratig popfestival in de regio Leiden. Op de 2e zondag van juli, stroomt het Leidse Hout vol met tussen de 25.000-30.000 muziekliefhebbers.
Eerder waren we al betrokken bij de organisatie van Werfpop en maakte we deel uit van het Publiciteitsteam. Omdat we vonden dat de markt op Werfpop een stuk leuker kon dan die voorheen was, hebben we besloten om deze zelf te gaan organiseren. Hier hebben we veel lol in gehad en met een groot succes bij zowel de bezoekers van Werfpop als de standhouders.

OPEN (voorheen Verrassend Winkelweekend)

OPEN is een festival dat elke laatste zondag van de maand cultuur en winkelen bij elkaar brengt in de Leidse binnenstad.
Om de leukste kraampjes voor Werfpop te vinden, zijn we heel wat markten in Nederland afgegaan. Zo ook een CarbootSale. Annelies vroeg zich toen af waarom er in Nederland eigenlijk nog geen BakfietsSales was, aangezien we hier alles op de fiets doen. We zijn gaan googelen, maar kon niks vinden en daarom zijn we het zelf gaan doen!
De organisatie van OPEN (toen nog Verrassend Winkelweekend) gaf ons de mogelijkheid om ons idee tot uitvoering te brengen.  

Yoga Festival Leiden

Voor de eerste editie van het Yoga Festival Leiden op 19 mei 2015, werden wij gevraagd om de Yoga- en Lifestyle Markt georganiseerd. Tijdens deze markt stonden er in de theaterzaal van het Scheltema Complex bijna 20 kramen met allerlei Yogaproducten en heerlijke biologische en ecologische hapjes en drankjes. Momenteel zijn we druk bezig met de organisatie van de 2e editie op 24 april 2016.

VriendenFeesten Leiderdorp

Vorig jaar, in de eerste week van september mochten we voor het eerst de BakfietsSale organiseren buiten de grenzen van Leiden. In Leiderdorp werd voor de eerste keer de VriendenFeesten georganiseerd en wij werden benaderd of we misschien een BakfietsSale wilde organiseren op de zondag. Op de zaterdag mochten we daarnaast ook een 'gewone' markt organiseren, de VriendenFair.

Contact

Voor vragen, aanmeldingen kunt U ons mailn op info@bakfietssale.nl